O nama

Poslovno Savetodavni Centar Mitrovica Sever

Poslovni Centar Mitrovica Sever, počeo je sa radom 1. Aprila 2010. godine
Svrha osnivanja PSC-a Mitrovica Sever je da specifičnim programima podrške pokretanju malih, srednjih i porodičnih biznisa, edukativnim programima usmerenim ka biznis sektoru, preduzetnicima i nezaposlenima, stvori uslove za održivi privredni razvoj ,te da se pokretanjem i osnivanjem stvore uslovi za zapošljavanje nezaposlenog stanovništva ,doprinoseći na ovaj način sveukupnom razvoju privrede na prostoru Opštine Severna Mitrovica.

U upravnom odboru, imamo predstavnike opštine, nevladinog    sektora, obrazovanja, bankarskog sektora i naravno predstavnike biznismena.

U okviru projekta koji je finansiran od strane UNDP-a, a koji je sprovodio SPARK iz Holandije …, Poslovni Centar je uspešno sproveo dva ciklusa obuka u Severnoj Mitrovici  i okupio veći broj učesnika: studenata, nezaposlenih lica, biznismena i ostalih osoba koje su bile zainteresovane da se pridruže  aktivnostima uspostavljanja nove preduzetničke kulture u Severnoj Mitrovici i aktivno promovišu svoje ideje i uoče trzišne potrebe. Obuka je obuhvatala različite teme, kao što su preduzetništvo, PR i marketing, upravljanje projektima, poslovna sredina, poslovne finansije i sastavljanje biznis plana.